divendres, 3 de setembre del 2010

Marca attacks

La radicalització de la premsa pro reial madrid és un fet que hom ho ha pogut comprovar des de que equips com el FC Barcelona, Valencia CF o Sevilla han enamorat pel seu joc a més d'aconseguir uns quants títols. Un dels fenòmens a estudiar el podem veure al diari esportiu Marca, líder destacat amb nombre de vendes i lectors...i també de clicks a la seva versió digital. L'arribada d'Eduardo Inda a la direcció del mateix ha significat un augment de la radicalització envers de tot el que no li agrada (primer Barça i després qualsevol fet que faci ombra al R.Madrid o als interessos dels esportistes nacionals, sigui basket (ÑBA), tennis, automobilisme...).

Amb el fitxatge de José Mourinho -ultraenemic del FC Barcelona des de la seva sortida per la porta falsa (també el Barça ho és d'ell)- Inda a trobat una nova via d'enfrontament i ja la estem veient explotada des de fa dies, i la veurem més encara si els resultats esportius no li són favorables a l'entrenador portugués.

No anem a demanar objectivitat perquè es impossible. Ni a la premsa madrilenya, ni catalana, ni valenciana, ni càntabra...Si exigim, en canvi, una mica de dignitat, respecte i ètica periodística. Els qui som llicenciats sabem del que es tracta encara que hi hagin uns quants que no la facen servir. L'únic que estem fent es generar violència i respostes que tampoc són apropiades des de l'atra banda.

D'altra banda. Què pensarà l'aficionat que no és del Barça ni del R.Madrid d'aquest joc de barris foscos?

1 comentari: